Hot News

by Bokaloka 02/08/2020
Hot News

Δείτε τα πιο hot νέα της Κορέας από το τελευταίο δεκαήμερο!

Ξεκινάμε με kpop λέγοντας πως πολλά comeback αναμένονται μέσα στον Αύγουστο! Έχουμε JYP, Taemin, BLACKPINK, BTS, ONEUS αλλά και Sandeul από B1A4, DREAMCATCHER, Cherry Bullet και ITZY.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ! Σήμερα η CL ανακοίνωσε και εκείνη ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει καινούρια τραγούδια αλλά και ο Park Yoochun ετοιμάζεται να κάνει το comeback του! Comeback θα έχουμε ακόμα από (G)IDLE και ONF, Kang Daniel και 1TEAM!

Αναμένονται και άλλες σόλο κυκλοφορίες αλλά και ντεμπούτα με το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο των TREASURE από την YG Entertainment, οι οποίο μάλιστα ξεπέρασαν τις 100, 000 προπωλήσεις για το debut album τους, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχαν προηγουμένως οι WINNER από την ίδια εταιρία.

Συνεχίζουμε λέγοντας πως οι BTS έσπασαν την περασμένη βδομάδα το ρεκόρ Guinness για την συναυλία με τις περισσότερες online προβολές, σύνολο 756, 000 από 100 διαφορετικές χώρες και κατέκτησαν νούμερο 1 θέση στα Ιαπωνικά Oricon Charts ξεπερνώντας τις 564,298 με το καινούριο ιαπωνικό άλμπουμ τους “Map of the Soul: 7-The Journey” Ο V μάλιστα σήμερα ήταν νούμερο 1 στα iTunes της Ιαπωνίας, όχι όμως με ιαπωνικό τραγούδι, αποτελώντας το πρώτο korean idol που το έχει καταφέρει αυτό.

Με καυτή διάθεση επέστρεψαν και οι Soyou και η Jessi με τα καινούρια τους single Gotta Go και Nunu Nana αντίστοιχα και με chic και θηλυκή διάθεση η Somi με το What You Waiting For. Οι BLACKPINK από την άλλη θα μας αποτελειώσουν αν επιβεβαιώσουν τις φήμες που τις θέλουν να συνεργαστούν με τη Selena Gomez. Τα καλά νέα δε σταματάνε εκεί όμως καθώς οι Jessi, Hwasa, Lee Hyori και Um Jung Hwa πρόκειται να φτιάξουν ένα special girl group και ο Wonho πρόκειται να πραγματοποιήσει το σόλο ντεμπούτο του το φθινόπωρο.

Για να μιλήσουμε όμως και για την πρώτη γενιά της kpop, η boa γιόρτασε τα 20 χρόνια της σαν idol και ο Rain με την Lee Hyori επιτέλους συνεργάστηκαν σε ένα collab με τον Yoo Jae Suk που απέσπασε και 1η θέση στα εβδομαδιαία show.

Επειδή όμως δεν υπάρχουν μόνο καλά νέα συνεχώς, θα αναφέρουμε εδώ ότι η Jia, πρώην μέλος των Miss A, μίλησε ανοιχτά για την μάχη της με τον καρκίνο του μαστού, στα πρώτα της χρόνια μετά το ντεμπούτο της, κάτι που μας θυμίζει ακόμα μία ότι τα idols δεν είναι μόνο η χαρούμενη και ευχάριστη εικόνα που παρουσιάζουν στην οθόνη. Παράλληλα, οι Stray Kids ανακοίνωσαν την αναβολή της συναυλίας τους στην Ταϊλάνδη και την Ινδονησία λόγω του Covid 19.

Και για να περάσουμε και στο χώρο της Κορέας, στις 22 Ιουλίου έγινε το πρώτο Virtual Gaming Festival στην Κορέα “2020 Indie Craft K-Game Festival”, στο οποίο μπορούσες να λάβεις μέρος αφού θα έφτιαχνες το δικό σου 3D Avatar, με 60 διαφορετικά παιχνίδια, ανάμεσα σε αυτά 40 κορεάτικα παιχνίδια, 10 από εξωτερικό και 10 καλύτερα παιχνίδια της τελευταίας διετίας.

Ακόμα, τα μουσεία και η βιβλιοθήκες στη Σεούλ άνοιξαν τις θύρες τους για το κοινό την περασμένη βδομάδα αλλά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κορέας, άνοιξε την μεγαλύτερη έκθεση για παιδιά από την χρονιά της ίδρυσής του, το 1986, που περιλαμβάνει από βιβλιοθήκες μέχρι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Εννοείται πως το καλοκαίρι είναι η εποχή που γεμίζουν φεστιβάλ οι χώρες τις Ασίας και η Κορέα δεν πάει πίσω καθώς τον Αύγουστο φιλοξενεί μια πληθώρα από φεστιβάλ. Κορυφαία από αυτά είναι και το Jeongnamjin Jangheung Water Festival, στην περιοχή Jeolla με δραστηριότητες από το πρωί μέχρι το βράδυ στο ποτάμι Tamjin και την λίμνηJangheung, που έχει ξεκινήσει ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου και το Taebaek Sunflower Festival, στις 16 Αυγούστου στο χωριο Guwau, που περιλαμβάνει 300 είδη από άγρια λουλούδια παράλληλα με έναν περίπατο ανάμεσα από τους Ήλιους.

Υπάρχουν άπειρα φεστιβάλ που θα αναφέρουμε κάθε φορά στην καινούρια μας session παράλληλα με τα νέα από kpop.

Άρθρο από Alen Lunatic