Special: Sunmi Tail review

by Bokaloka 17/03/2021
Special: Sunmi Tail review

H Sunmi επέστρεψε με το Tail σε ένα ιδιαίτερα αισθησιακό concept που μαγνητίζει!


Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος του νέου comeback της καθώς τόσο η ποιότητα του βίντεο (4k) στην εικόνα, όσο και στον ήχο μαρτυρούν μία ακριβή και πολύ προσεγμένη παραγωγή.

Στο βίντεο κυριαρχούν τα ψυχρά χρώματα μιας και αποτελεί μία επιτυχή προσπάθεια της Sunmi να σαγηνεύσει το αντικείμενο του πόθου της. Οι εναλλαγές από έγχρωμες σκηνές σε ασπρόμαυρες γίνονται με αριστοτεχνικό τρόπο προσθέτοντας στην αδρεναλίνη και την όλη μαγεία του βίντεοκλιπ. Όλο το concept είναι φανερά εμπνευσμένο από την ιστορία της “Catwoman” καθώς η καλλιτέχνιδα απεικονίζει αυτόν ακριβώς τον ρόλο αναδεικνύοντας την σέξι και άκρως αισθησιακή πλευρά της. Επιπλέον η σκηνή που η πρωταγωνίστρια πέφτει από την οροφή ενός ουρανοξύστη, όπως και η σκηνή στην οποία βρίσκεται στο έδαφος μαζί με τις όμορφες μαύρες γάτες που υπάρχουν στο σημείο αποτελούν άμεση αναφορά στην ταινία. Μετά το πέρας αυτών των σκηνών, βλέπουμε την πρωταγωνίστρια να επιστρέφει προσπαθώντας να εκδικηθεί μέσω της σαγήνης της τον άνδρα που έχει ερωτευτεί.

Η χορογραφία συμβάλει σημαντικά στον άκρατο ερωτισμό καθώς από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα ο θεατής μπορεί να διακρίνει τον χαρακτηριστικό βηματισμό της γάτας, όλη η χορογραφία από τις κινήσεις των δακτύλων της μέχρι τις κινήσεις ολόκληρου του σώματος της αποπνέουν έναν ερωτισμό και μία ποιότητα που σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν σε ένα φθηνό ή άκομψο αποτέλεσμα. Φυσικά, σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως το κοινό της Νότιας Κορέας απορρίπτει εύκολα ενέργειες οι οποίες δεν έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο την κομψότητα και τον ρομαντισμό. Κίνηση ρουά ματ λοιπόν της καλλιτέχνιδας να παράγει ένα τόσο αισθησιακό concept δοσμένο εξαιρετικά με φινέτσα και στιλ σαγήνης.

Στο μουσικό βίντεο γίνεται αντιληπτό πως μέσα από τις σκηνές με το μωβ και άσπρο σεντόνι, υπονοείται η έννοια του ερωτισμού αλλά και του θανάτου ως δύο έννοιες αντικρουόμενες που πρεσβεύουν την αρχή και το τέλος της ζωής αλλά ταυτόχρονα και τόσο συνυφασμένες καθώς η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Επιπλέον, υπάρχει έντονη 80s διάθεση καθώς παρατηρούνται λαμπερά χρώματα και λάμψεις ενώ τα σύνολα της καλλιτέχνιδας έχουν ως βάση το μαύρο και τα prints. Στο βίντεοκλιπ υπάρχει και ο συμβολισμός του φιδιού που σχετίζεται με το απόκρυφο, το αισθησιακό και την αμαρτία, από τη μία ως δακτυλίδι στο χέρι του άνδρα που ερωτεύεται αλλά και στη σκηνή που πολύχρωμα φίδια «περικυκλώνουν» την σκέψη της.

Όσον αφορά τους στίχους και τη μουσική δημιουργούν ένα ερωτικό και άκρως αισθησιακό κλίμα που συμβάλει στην ένταση χωρίς να χάνεται η λάμψη του ρομαντισμού.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως το βίντεο κλιπ περιλαμβάνει πολλούς συμβολισμούς που αφορούν στην ανθρώπινη φύση και κυρίως την τέχνη της σαγήνης και του έρωτα δοσμένα με αριστοτεχνικό και υπέρκομψο τρόπο που δεν στερεί σε κανέναν τομέα την ποιότητα.

Δείτε το MV για το Tail:



Άρθρο από Κιτσοπούλου Μαριάννα