10 δυναμικά μηνύματα από τα female idols

by Bokaloka 08/12/2018
10  δυναμικά μηνύματα από τα female idols

10 φορές και μία ακόμα που τα female idols μας έδωσαν δυναμικά μηνύματα για τον εαυτό μας και για τον έρωτα μέσα από τα τραγούδια και τα concept τους.

1. 4minute – Crazy

Δε πειράζει να βγαίνουμε και από τα συνηθισμένα όρια μας μια στο τόσο. Δε χρειάζεται να είμαστε και τόσο “κυρίες” πάντα.



2. BLACKPINK – Ddu-Du Ddu-Du

Δεν είμαι ευγενική και ούτε πρόκειται να γίνω. Θα το σκεφτείς διπλά πριν με πλησιάσεις καθώς μοιάζω με τη φωτιά, αλλά αυτή είμαι και δεν αλλάζω. Δοκίμασε με, αν τολμάς”. Σε μια πιο ελεύθερη απόδοση του τραγουδιού θα λέγαμε ότι αυτό είναι το γενικότερο μήνυμα του. Φυσικά είναι άκρως savage και ειλικρινές και μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας είτε αυτό αρέσει στους άλλους είτε όχι.



3. CLC – Hogbgoblin

Δεν είναι κακό να διεκδικείς κάτι που θέλεις και εδώ τα κορίτσια το κάνουν με το καλύτερο τρόπο. Φυσικά το συγκεκριμένο, για τις ντροπαλές, είναι το κορίτσι που κρύβουν μέσα τους και θα έδειχναν αν δεν ντρέπονταν τόσο.



4. 2NE1 – I am the best

Το κομμάτι το απογείωσαν, ύμνος της αυτοπεποίθησης, ειδικά για τις κοπέλες, γιατί στο κάτω κάτω δε χρειάζεται να είμαστε στα αλήθεια οι καλύτεροι αλλά να πιστεύουμε στον εαυτό μας που είναι “billion dollar baby” και να μην πτοούμαστε από τα αρνητικά και τοξικά σχόλια των άλλων, αλλά αυτό το τραγούδι να είναι η απάντηση μας σε αυτά.



5. Brown Eyed Girls – Kill Bill

Οφθαλός αντί οφθαλμού. Αλλά τι να κάνεις όταν σου 'ρχεται από εκέι που δε το περιμένεις; Επικίνδυνες και εκδικητικές, οι Brown Eyed Girls είναι οι μόνες που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν ένα τέτοιο concept τόσο
πετυχημένα.



6. Miss A – I don't need a man

Όπως λέει και η εισαγωγή “Αυτό το τραγούδι είναι για όλες τις περήφανες γυναίκες, που αρνιούνται το εύκολο χρήμα, που δεν τους αρέσει να ζουν από την τσέπη του άντρα τους, ούτε με τα λεφτά των γονιών τους, για όλες τις ανεξάρτητες γυναίκες”. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Miss A που μέχρι σήμερα δεν έχει βγει κάποιο άλλο αντίστοιχο στην κορεατική μουσική βιομηχανία.



7. Purfles – 123

Όλοι έχουμε κάποια φίλη κολλημένη με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, μπορεί ακόμα να είμαστε εμείς αυτή η φίλη. Ε αυτό το τραγούδι είναι αυτό το savage που δε μπορούμε ή μπορούμε να γίνουμε: “Άσε την κλάψα γλυκιά μου, ό,τι έγινε έγινε και είναι πια παρελθόν”.



8. Ailee – Don't touch me

Η Ailee μας μιλάει για μία τοξική ερωτική σχέση και μια σχέση γεμάτη από εκμετάλλευση, όμως μόνο από τη μία πλευρά. Ένα απλό “Δε σε χω ανάγκη, ξεκουμπήσου και άσε τις δικαιολογίες” είναι αρκετό.



9. Girls Generation – You think

Δε τους θέλουμε τους πρώην στη ζωή μας, είτε αυτοί είναι φίλοι είτε η σχέση μας. Τα κορίτσια μας εδώ φαίνεται να έχουν κάνει τις πληγές τους δύναμη τους και είναι ασταμάτητες. Μάλιστα δε διστάζουν να του πουν κατάμουτρα “Φίλε, δε μου αξίζεις γιατί φυσικά είμαι καλύτερη από σένα”.



10. Jennie – Solo

Χωρίς αγάπη και χωρίς ειλικρίνεια τι να την κάνουμε τη σχέση; Η Jennie μας προειδοποιεί ότι δεν είναι για ψεύτικες σχέσεις και υποκρισίες και ότι μάλιστα θα είναι ένα “λαμπερό σόλο” στον θρόνο της.



11. CL – The baddest female

Θα μπορούσε κάποιος να την αποκαλέσει και “βασίλισσα”. Δεν ήρθε για να παίξει και μας το δείχνει. Είναι δυναμική, απρόβλεπτη και σίγουρα κανένας δε θα ήθελε να τα βάλει μαζί της αφού είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.