5 καλύτερα κορεάτικα φαγητά για τον Χειμώνα

by Bokaloka 24/12/2020
5 καλύτερα κορεάτικα φαγητά για τον Χειμώνα

Τα καλύτερα φαγητά για να δοκιμάσεις από την κορεάτικη κουζίνα τον Χειμώνα!

Η Κορέα είναι ένα έθνος με μακραίωνη ιστορία, σπουδαία παράδοση και σπουδαίο πολιτισμό. Έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον να προσπαθείς να μαθαίνεις για αυτή, γνωρίζοντας πως σε όποιο σκαλοπάτι γνώσης και να ανέβεις, θα διαπιστώσεις πως και πάλι δε γνωρίζεις πολλά.

Ο πολιτισμός μίας χώρας εμπεριέχει μέσα του πολλές και διάφορες εκφάνσεις της: τις τέχνες, τη θρησκεία, τα έθιμα, τα φαγητά που χαρακτηρίζουν τη μοναδικότητα μίας χώρας. Διότι όλα αυτά την καθιστούν και μοναδική, την ξεχωρίζουν ανάμεσα στα υπόλοιπα έθνη.

Η Κορέα είναι μία χώρα με γευστική παράδοση, ποικιλία φαγητών για όλες τις εποχές και περιστάσεις.

Ας δούμε μερικά φαγητά της Κορέας τα οποία μπορούμε να καταναλώσουμε και μέσα στο χειμώνα:

1. Dakjuk

Dakjuk


Μία συνταγή της Κορέας, ειδικά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, η πηχτή κοτόσουπα που αποτελεί το εθνικό φαγητό της Κορέας. Βράζεις το κοτόπουλο με κρεμμύδια και πολύ σκόρδο σε μία κατσαρόλα, ενώ στη συνέχεια προσθέτεις ρύζι από αυτό που χρησιμοποιείται στο σούσι. Δημιουργείται έτσι ένας χυλός στον οποίο κόβεις τα κομμάτια κρέατος και ανακατεύονται όλες οι γεύσεις σε μία γευστική πανδαισία.



2. Kimchi

Kimchi


Το kimchi είναι ίσως το πιο διαδεδομένο παραδοσιακό φαγητό της Κορέας. Αποτελείται από κινέζικο λάχανο το οποίο ανάμεσα στις στρώσεις του καλύπτεται με πιπέρι, σκόρδο, σχοινόπρασο, κρεμμύδι και χυμό αχλαδιού. Καταναλώνεται είτε γρήγορα, είτε σταδιακά καθώς μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο. Αν και η περιγραφή δεν ακούγεται τόσο λαχταριστή, έχει ωραία γεύση και φυσικά ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλά “είδη” kimchi.



3. Tteokbokki

Tteokbokki


Πολύ δημοφιλές φαγητό σνακ από την Κορέα. Φτιάχνεται από ρύζι και συνοδεύεται με κρέας (ή μαλάκια) λαχανικά, αυγά και φυσικά προστίθενται καρυκεύματα. Μπορεί από πάνω να έχει σουσάμι, καρύδια ή φρέσκο κρεμμύδι. Το Dukbokki ήταν κάποτε μέρος της κορεάτικης βασιλικής κουζίνας.



4. Bibimbap

Bibimbap


Η λέξη σημαίνει “μεικτό ρύζι” και αποτελεί ένα από τα διασημότερα πιάτα της Κορέας. Όλα τα συστατικά ψήνονται αρχικά, ενώ στη συνέχεια προστίθεται το κρέας και ένα τηγανητό αυγό στην κορυφή. Συνοδεύεται και από σάλτσα πιπεριάς, γνωστή ως gochujang.



5. Hotteok

Hotteok


Αγαπημένο street food της Κορέας! Αν σας αρέσουν τα γλυκά, αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Οι συγκεκριμένες τηγανίτες διαφέρουν από τις διαδεδομένες, καθώς γίνονται με ζύμη μαγιάς και είναι γεμιστές με κανέλα, μαύρη ζάχαρη και καρύδια. Τηγανίζονται σε ένα ελαφρά λαδωμένο σκεύος.



Η Κορέα και μέσα στις χειμωνιάτικες ημέρες, ξέρει να σου προτείνει τις καλύτερες –και ποιο υγιεινές- γευστικές επιλογές!

Άρθρο από Μαρία Σκαμπαρδώνη

Γενική επιμέλεια (διορθώσεις, προσθήκες, φωτογραφίες, βίντεο) έγινε από Bora Park