5 μέρη στη Σεούλ που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε.

by Bokaloka 12/08/2018
5 μέρη στη Σεούλ που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε.

5 μέρη στη Σεούλ και κοντά στην Σεούλ που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί κάποιος όταν ταξιδέψει στην Κορέα.

1. N Tower Seoul (Mt. Namsan)

N Tower Seoul (Mt. Namsan)


Ο N Tower στη Σεούλ είναι ένας πύργος επικοινωνίας και παρατήρησης που βρίσκεται στο βουνό Namsan στη πρωτεύουσα και γι' αυτό το λόγο είναι γνωστός και ως “Namsan Tower”. Πρώτη φορά άνοιξε για το κοινό το 1980. Αν ανέβεις στην κορυφή του έχεις πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης. Περιλαμαβάνει event με σόου, ταινίες εκθέσεις καθώς και εστιατόρια και snack bar όπως φυσικά και στοιχεία κορεάτικης κουλτούρας. Είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός τους χειμερινούς μήνες καθώς και τις νυχτερινές ώρες και είναι ανοιχτά για το κοινό όλες τις μέρες από τις 10 π.μ μέχρι τις 11:00 μ.μ, εκτός από το Σάββατο που λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ.

2. Heunginjimun/Dongdaemun

Heunginjimun/Dongdaemun


Αποτελούσε την ανατολική είσοδο της πρωτέυουσας και χτίστηκε αρχικά το 1396 και ολοκληρώθηκε το 1398 από τον βασιλιά Taejo της δυναστίας Joseon(αναπαλαιώθηκε το 1453 και το 1869). Εκείνη την περίοδο 4 μεγάλες και 4 μικρές χτίστηκαν στο οχυρό που περικύκλωνε την Σεούλ οι οποίες ήταν χαραγμένες με τα 4 αυτά γράμματα: “In”, “Ui”, “Ye”, “Ji” που σημαίνουν “απόλυτη Ηθική/Αγνότητα”, “Δικαιοσύνη”, “Ευγένεια”, “Σοφία” αντίστοιχα. Η πύλη είναι η τελευταία που έχει απομείνει στη Σεούλ καθώς η Sungnyemun /Namdaemun καταστράφηκε στις 10.02.08.

3. Gyeongbokgung Palace

Gyeongbokgung Palace


Βρίσκεται βόρεια από την πλατεία Gwanghwamun, και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Κορέας εξαιτίας της μακράς ιστορίας του. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1395 στην αρχή της δυναστείας Joseon όταν κυβερνούσε ο βασιλιάς Taejo. Η ονομασία του σημαίνει “Παλάτι ιδιαίτερα ευλογημένο από τους Ουρανούς/Παράδεισο” στην καρδιά της Σεούλ και περιτριγυρίζεται από το βουνό Bigaksan και το βουνό Namsan. Μετά τη λήξη του πολέμου με την Ιαπωνία, γίνονται προσπάθειες να ξαναφτάσει το παλάτι στην αρχική του ένδοξη μορφή.

4. DDP Rose Garden

DDP Rose Garden


Ο DDP Rose Garden, είναι ένας “κήπος” που αποτελείται απο 25, 550 τριαντάφυλλα με φωτάκια LED, τα οποία ανάβουν μόλις νυχτώσει. Αρχικά, είχε ανοίξει προσωρινά όμως βρήκε μεγάλη απήχηση στα νεαρά ζευγάρια. Το έκθεμα άρχισε την Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας της Σεούλ το 2015 ως γιορτή για τα 70 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας της Κορέας. Ο αριθμός από τα τριαντάφυλλα ισούται με τις 365 μέρες του χρόνου επί τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρα με αποτέλεσμα να ισούνται όπως προαναφέρθηκε σε 25, 550 τριαντάφυλλα.

5. The Garden of Morning Calm

The Garden of Morning Calm


Αν και βρίσκεται έξω από τη Σεούλ, στην επαρχία Gyeonggi, αποτελεί ένα προορισμό κατάλληλο για να ξεφύγει κανείς από την πολύβουη πρωτεύουσα. Η διάσταση του είναι 30, 000 τ.μ.. Αν κάποιος τον περιέγραφε, η περιγραφή θα ήταν κάπως έτσι: Μοιάζει σαν μία μεγάλη πεδιάδα γεμάτη με λουλούδια ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά με πλούσια βλάστηση. Οι πεταλούδες που βλέπει κανείς όπως λένε και οι ντόπιοι είναι αμέτρητες. Αποτελείται από δρομάκια, έχει τουλάχιστον 20 διαφορετικούς τομείς και μια τεράστια ποικιλία από λουλούδια. Ωστόσο, κάθε περιοχή του κρύβει και τη σημασία της: Ο κήπος Sukgeun Garden για παράδειγμα, έχει το σχήμα της χερσονήσου της Βόρειας Κορέας, λουλούδια καλύπτουν την κάθε πλευρά και αντιπροσωπεύουν την επιθυμία για την ένωση Νότιας και Βόρειας Κορέας. Ο κήπος αυτός, ακόμα, περιέχει 300 είδη φυτών που φυτρώνουν στο Baekdusan, ένα ενεργό ηφαίστειο στα εδάφη της Βόρειας Κορέας. Γενικά περιλαμβάνει καφέ, υπαίθριο εστιατόριο και μαγαζάκι με σουβενίρ. Λειτουργεί από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 7:00 το απόγευμα.