Best solo projects

by Bokaloka 20/01/2019
Best solo projects

Τα καλύτερα Solo projects από μέλη των δημοφιλέστερων συγκροτημάτων της Kpop.


Μπορεί να είναι μέλη των μεγαλύτερων συγκροτημάτων της Kpop αυτό όμως δεν τους αποτρέπει από το να κάνουν και τα δικά τους ξεχωριστά projects από το να βγάλουν ένα δικό τους κομμάτι μέχρι και τον δικό τους solo δίσκο! Ας δούμε δούμε κάποια παρακάτω:

1. CL- Hello Bitches

CL- Hello Bitches


Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε με την βασίλισσα CL και το σόλο της κομμάτι Hello Bitches. Ουσιαστικά αυτό ήταν το πρώτο βήμα που άνοιξε στην CL το δρόμο για την solo καριέρα της στην Αμερική. Το Hello Bi+ches κυκλοφόρησε στις 21 Νοεμβρίου του 2015 με δύο διαφορετικά videoclips, δυστυχώς όμως το ένα προβάλλεται μόνο στις τουρνέ της performer ενώ, το δεύτερο έκανε μεγάλη αίσθηση σε Κορέα και Αμερική καθώς το όλο concept είναι πρωτότυπο και αναδεικνύει την sexy, ανεξάρτητη και “bad” πλευρά της CL. Τα δυνατά σημεία του music video είναι η εξαιρετική χορογραφία της Parris Goebel , ιδιαίτερη γνωστή για τις συνεργασίες της με διάφορους σταρ της Αμερικής, καθώς και η γρήγορη εναλλαγή των πλάνων και των χρωμάτων σε συνδυασμό με τα ρούχα δημιουργούν το ιδανικό female empowerment concept.

2. Jennie – SOLO

Jennie – SOLO


Ένα ανερχόμενο αστέρι της YG Entertainment, η Jennie Kim αποτελεί μέλος του πιο hot γυναικείου κορεάτικου συγκροτήματος αυτή τη στιγμή, των BLACKPINK. Παρ’όλα αυτά στα τέλη του 2018 κυκλοφόρησε το σόλο κομμάτι της το οποίο ονομάζεται “SOLO”. Η Jennie μέσα από το συγκεκριμένο project παρουσιάζεται ως ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο κορίτσι που δηλώνει πως θέλει να είναι μόνη της για να είναι αληθινή προς τον εαυτό της. Από το music video ξεχώρισαν τα φανταστικά visuals της Jennie, οι υπέροχες τοποθεσίες καθώς το videoclip γυρίστηκε στο Λονδίνο, όπως και τα επιλεγμένα ένα προς ένα outfits των μεγαλύτερων οίκων μόδας που φορούσε.

3. Mino- ΧΧ

Mino- ΧΧ


Επίσης παιδί της YG Entertainment, ο Mino δικαίως έχει ξεχωρίσει για τις νέες μουσικές του ιδέες και το διαφορετικό στιλ του. Για πολλούς, μάλλον και για την ίδια την YG, ο Mino αποτελεί την συνέχεια του GDragon. Είναι μέλος του συγκροτήματος Winner. Στα τέλη του 2018 κυκλοφόρησε και αυτός το σόλο του άλμπουμ “XX” με κύριο track το “Fiancé”. Με επίσης πολύ προσεγμένο music video το Fiancé ξεχωρίζει περιλαμβάνοντας διαφορετικά μουσικά είδη δημιουργώντας ένα εξαιρετικά άρτιο αποτέλεσμα. Επίσης, το videoclip περιλαμβάνει πολλά παραδοσιακά κορεάτικα στοιχεία όπως τη στολή που φορούσαν οι άνδρες σε γαμήλιες τελετές την εποχή της δυναστείας του Joseon.


4. RM- Mono (mixtape)

RM- Mono (mixtape)


Το 2018, ο RM, leader των BTS, κυκλοφόρησε και αυτός το δεύτερο κατά σειρά σόλο album του με το όνομα “Mono” το οποίο για τον ίδιο σημαίνει “Monster No more…”. Η επιτυχία που σημείωσε και σημειώνει στα charts είναι τεράστια καθώς βρίσκεται στο Νο. 1 των 200 νέων καλλιτεχνών και στο top 40 των Rap Albums. Εδώ δεν υπάρχουν fancy videoclip καθώς ο RM σε αυτό το mixtape (κασέτα) όπως το χαρακτήρισε ήθελε να μοιραστεί τις προσωπικές του σκέψεις με αμεσότητα και ειλικρίνεια σαν να μιλάει στον καλύτερο του φίλο για τα καθημερινά του προβλήματα. Φυσικά δεν μπορoύμε να μην αναφερθούμε στο πρώτο mixtape του RM με ομώνυμο τίτλο, εφόσον έχει αξιοσημείωτη επιτυχία και αποτελεί σημαντική “βιβλιοθήκη” για κάποιον που θέλει να μελετήσει τη συνολική πορεία του καλλιτέχνη.


5. Agust D- Agust D

Agust D- Agust D


O Suga, rapper του group BTS, κυκλοφόρησε το δικό του mixtape στις 15 Αυγούστου του 2016 με ομόνυμο τίτλο. Στο σόλο του project παρουσιάστηκε στο κοινό ως “Agust D” απ΄όπου τα 4 πρώτα γράμματα είναι το κύριο καλλιτεχνικό του όνομα Suga αντιστρόφως ενώ, το “t” και το “D” αντιστοιχούν στο Daegu Town που είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν κυρίως ήταν το ομότιτλο Agust D και το Give it to me. Τα vibes αυτού του mixtape και των videoclip είναι δυνατά όπως άλλωστε είναι και ο Suga ενώ κύρια έμπνευση για όλα αποτελεί η εποχή που ο Suga ήταν underground rapper. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα τραγούδια γράφτηκαν από τον Suga καθώς και η παραγωγή του άλμπουμ έγινε εξ ολοκλήρου από αυτόν. Το 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του καλλιτέχνη.

6. GDragon- Coupe d’état

GDragon- Coupe d’état


O Gdragon, όντας ο top of the top των καλλιτεχνών της Κορέας έχει κάνει πολλά σόλο projects, τόσο κομμάτια όσο και άλμπουμ. Το πιο χαρακτηριστικό του σόλο album αποτελεί το ‘“Coupe d’état” μέσα από το οποίο ο GD παρουσιάζει μια μορφή πιο ανθρώπινη, πιο φθαρτή θέλοντας να δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που ο περίγυρος τον έχει “θεοποιήσει” λόγω της τεράστιας επιτυχίας του. Το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ ξεχώρισε λόγω του music video, το οποίο είναι γεμάτο special effects με τον GDragon να “δίνει ρέστα” για άλλη μια φορά…

7. TOP- DOOM DΑDΑ

TOP- DOOM DΑDΑ


O TΟP, το άλλο ισχυρό μέλος του συγκροτήματος BigBang ανακοίνωσε το σόλο single του Doom Da Da το 2013 το οποίο έχει αρκετά ιδιαίτερο ρυθμό και βιντεοκλίπ, χαρακτηρίζει τον TOP σαν προσωπικότητα και την ιδιομορφία του ως καλλιτέχνη, ενώ ταυτόχρονα δείχνει τις καταπληκτικές του δυνατότητες στο rap. Επίσης, ο TOP έχει κυκλοφορήσει και ένα άλμπουμ μαζί με τον GDragon, το οποίο σαν τίτλο έχει τα ονόματά τους “GD and TOP” από το συγκεκριμένο album ξεχώρισε το τραγούδι “Zutter” με ένα περίεργο για τους περισσότερους videoclip.

8. Taeyang – Solar, Rise, White Night

Taeyang – Solar, Rise, White Night


Ο Taeyang, ιδιαίτερα αγαπητό μέλος του συγκροτήματος BigBang, έχει κάνει πολλά σόλο άλμπουμ. Συγκεκριμένα 3, τα οποία είναι το Solar που κυκλοφόρησε τη 1 Ιουλίου του 2010, το Rise που κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 2014, καθώς και το White Night που κυκλοφόρησε στις 16 Αυγούστου 2017. Από το άλμπουμ Rise ξεχώρισε κυρίως το τραγούδι “Eyes, Nose, Lips” με ένα σχετικά απλό αλλά υπέροχο videoclip.

9. JHope – Hope World

JHope – Hope World


O JHope μέλος των BTS και ράπερ του συγκροτήματος μαζί με τον RM και τον Suga, κυκλοφόρησε το προσωπικό του σόλο άλμπουμ στις 2 Μαρτίου του 2018 με το όνομα Hope World. To άλμπουμ αποτελείται από εφτά τραγούδια, με πιο γνωστά το “Daydream” και το “Airplane”, τα οποία σημείωσαν 79 εκατομμύρια και 30 εκατομμύρια προβολές στο Youtube αντίστοιχα!

10. Seungri- The Great Seungri, Let’s Talk About Love

Seungri- The Great Seungri, Let’s Talk About Love


Κλείνοντας, ο Seungri, το μικρότερο μέλος των Big Bang έχει κυκλοφορήσει δύο σόλο άλμπουμ. Το πρώτο ήταν το “Let’s Talk About Love” το 2013, ενώ το δεύτερο The Great Seungri κυκλοφόρησε στις 20 Ιουλίου του 2018.Τα τραγούδια που ξεχώρισαν από το καινούργιο του άλμπουμ είναι το “1,2,3”’ και το ντουέτο του με τον Mino “Where R U From”.

Άρθρο από Κιτσοπούλου Μαριάννα.