Winter Fashion από Κορέα (Female Version)

by Bokaloka 29/12/2020
Winter Fashion από Κορέα (Female Version)

Ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στην Κορεάτικη Χειμερινή Μόδα που τόσο αγαπάμε με μία δόση από kpop αλλά και kdrama!

Η μόδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της kpop και μάλιστα ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τους kpop fans. Πόσες φορές σας έχει τύχει να συναντήσετε κάποιον στο δρόμο και να σκεφτείτε ότι αυτός είναι fan της kpop σαν και σας μόνο από τον τρόπο που ντύνεται; Υποθέτουμε άπειρες και αυτό γιατί για κάποιο λόγο η κορεάτικη μόδα μέσα από την kpop παίρνει άλλη μορφή και μόνο ένας kpop fan καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοούμε! Η μόδα για τους kpop fans είναι ένας ιδιαίτερος κώδικας επικοινωνίας.

Φυσικά άπειρα περιοδικά αναφέρονται στην κορεάτικη μόδα και μάλιστα γνωστοί οίκοι όπως Gucci, Channel, εταιρίες καλλυντικών όπως η MAC, και όχι μόνο αλλά και άλλοι οργανισμοί όπως η adidas ή η converse σπονσονάρουν idols ή χρησιμοποιούν idols ως μοντέλα τους ή ambassadors. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η μόδα και συγκεκριμένα τα διάφορα στιλ και ο συνδυασμός αυτών μας βοηθούν να βγάλουμε στην επιφάνεια στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας! Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στην kpop καθώς για συγκεκριμένα concept χρησιμοποιείται ανάλογο στιλ! Και αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει την kpop διαφορετική αλλά και τόσο αγαπητή ταυτόχρονα εκτός από την μουσική και χορογραφίες φυσικά.

Εμάς σήμερα θα μας απασχολήσει η κορεάτικη Winter Fashion. Στο πρώτο μέρος του άρθρου μας θα ασχοληθούμε με την γυναικεία κορεάτικη χειμερινή μόδα αλλά θα ακολουθήσει και αντίστοιχο άρθρο για το ανδρικό στιλ.

Η κορεάτικη χειμερινή μόδα εμφανίζεται μέσα από 7 διαφορετικά στιλ, με κορυφαία τα Street Style, Chic και Academia. Ας δούμε κάποια από αυτά προσαρμοσμένα πάντα στον χειμωνιάτικο κλίμα:

1. Academia

Academia


Λοιπόν για να αναγνωρίσουμε ένα Academia στιλ θα έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε μαθητές κολλεγίου κάπου στη Γαλλία, με μία δόση μυστηρίου, θηλυκότητας και εξυπνάδας, τύπου σαν την Ερμιόνη από τον Harry Potter. Το συγκεκριμένο στυλ περιλαμβάνει πλισέ ή καρό φούστες, ζιβάγκο ή πουκάμισο, ζακέτα, παλτό και φυσικά από αξεσουάρ μπορούμε να προτιμήσουμε ένα μπερεδάκι, μεγάλες τσάντες φακέλους και κομψά σκουλαρήκια, όπως πέρλες. Φυσικά μπορούμε να βάλουμε ό,τι παπούτσι θέλουμε μα το πιο αγαπητό είναι ή ψηλές μπότες ή oxford. Αν θέλουμε να το τερματίσουμε μπορούμε να βάλουμε και κάλτσες που φτάνουν στο γόνατο ή πάνω από αυτό.

2. StreetStyle

StreetStyle


Η δεύτερη κατηγορία στιλ που θα ασχοληθούμε είναι το street style. Είναι το πιο αγαπητό στιλ στους kpop fans και στους περισσότερους webtoon artists και γιατί όχι; Λοιπόν το συγκεκριμενο στιλ είναι mix n' match του καθημερινού, αθλητικού και chic στιλ. Περιλαμβάνει oversized ρούχα και layering αλλά ποτέ από συγκεκριμένο στιλ δεν πρέπει να λείπουν sneakers ή αρβυλάκια! Καπέλα, beanies cardigans, παλτό, φούτερ και backpacks είναι must! Φυσικά βάζεται ότι αξεσουάρ θέλετε, ακόμα και στα μαλλιά, με ιδιαίτερα αγαπητούς τους κρίκους!

3. Chic

Chic


To 3ο στιλ είναι το chic. Φυσικά, χαρακτηριστό του συγκεκριμένου στιλ είναι η θηλυκότητα, ο δυναμισμός, η αυτοπεποίθηση και μία sassy - laid-back συμπεριφορά. Κομψότητα, θηλυκότητα και αυστηρότητα είναι 3 λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτό το στιλ. Τα αξεσουάρ και τα παπούτσια (συνήθως τακούνια ή μποτάκια flat ή με τακούνι) αποτελούν τα κύρια σημεία του και πολλές φορές είναι statement κομμάτια αντίθετα από το υπόλοιπο ντύσιμο, που όμως ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Στο συγκεκριμένο στιλ δεν κάνουμε layering ή mix n'match. Σε άπειρα kdrama έχουμε δει το συγκεκριμένο στιλ από πρωταγωνίστριες όπως Seo Ye Ji (It's okay not to be okay), IU (Hotel Del Luna), Yoo In Na (Goblin, Touch Your Heart), Lee Sung Kyung (Cheese In The Trap), Lee Da Hee (Beauty Inside), Park Min Young (What's wrong with secretary Kim). Δεν υπάρχει κάτι που να μην λατρέψεις!

Τα υπόλοιπα στιλ καθώς και περισσότερες ιδέες για το κάθε στιλ μπορείτε να πάρετε από την σελίδα του Allkpop Greece στο pinterest στο link που ακολουθεί:

Allkpop Greece - Official Pinterest

Και για να μην νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ σας παραθέτουμε παρακάτω tutorials για winter outfits:

1. Outifts εμπνευσμένα από τους BTS



2. Casual Συνολάκια



3. Casual, Chic και Classic Outfits



Εκτός από το συγκεκριμένο άρθρο θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα που αφορούν την μόδα, ένα με outifts που μπορούμε να βάλουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς εμπνευσμένα από εμφανίσεις των idol σε βραβεία και όχι μόνο και ένα ακόμα με korean winter fashion που όμως θα αφορά τα αγόρια της παρέας μας!

Άρθρο από Strawberry's Kiss και Κιτσοπούλου Μαριάννα - Γενική Επιμέλεια Bora Park