Special: Η αγάπη μου για την Κορέα μέσα από το Tae Kwon Do

by Bokaloka 12/08/2018
Special: Η αγάπη μου για την Κορέα μέσα από το Tae Kwon Do

Καλωσορίζουμε το πρώτο και πολύ πρωτότυπο άρθρο από μία Allkpoper, αφιερωμένο στην Κορέα και τα όσα έμαθε για την συγκεκριμένη χώρα μέσω της ενασχόλησης με το Tae Kwon Do, την παραδοσιακή πολεμική τέχνη του κορεάτικου πολιτισμού, που της άλλαξε ολόκληρο τον τρόπο ζωής της.

Ευχαριστώ την Κορέα γιατί μου χάρισε το TaeKwonDo, την πολεμική τέχνη της ζωής μου. Εκείνη που με ώθησε να εξερευνήσω τον εαυτό μου σε βάθος, να εμβαθύνω στην κουλτούρα ενός άλλου πολιτισμού, να διαπιστώσω πως τελικά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Η εξάσκηση στο TaeKwonDo με βοήθησε να μάθω πολλά για την κουλτούρα και τη νοοτροπία του Κορεάτικου λαού. Αξίζει να αναφέρω τις δέκα σπουδαιότερες γνώσεις που αποκόμισα για τον Κορεάτικο πολιτισμό, μέσα από την εξάσκησή μου στην υπέροχη αυτή πολεμική τέχνη:

1) Ο σεβασμός είναι απαραίτητος στην εξάσκηση, στη βαθιά γνώση της πολεμικής τέχνης και στην αρμονική συμβίωση δασκάλου και μαθητών.

2) Η ισορροπία ανάμεσα στο Καλό και το Κακό, το φως και το σκοτάδι συμβολίζεται στη σημαία της Κορέας, στις μαύρες γραμμές που υπάρχουν στα τέσσερα μέρη της.

3) Η εσωτερική χαρά και αρμονία του ανθρώπου πρέπει να βγαίνει προς τα έξω.

4) Η υπόκλιση στις κορεάτικες πολεμικές τέχνες δεν έχει σχέση με τη θρησκευτική πίστη, αλλά αποτελεί απλώς ένα δείγμα σεβασμού ανάμεσα στα μέλη που αθλούνται.

5) Η καθαριότητα είναι απαραίτητο δείγμα της κόσμιας συμπεριφοράς ενός αθλητή. Αθλητές που φοράνε βρόμικες και σχισμένες φόρμες, θεωρείται πως δεν έχουν την απαιτούμενη ωριμότητα για να ασκηθούν στην πολεμική τέχνη.

6) Ο σεβασμός σε κάθε άνθρωπο και στη ζωή, είναι γνώρισμα του αληθινού αθλητή.

7) Υπάρχει σεβασμός στον αθλητή που βρίσκεται σε μεγαλύτερο στάδιο από εμάς, στο δάσκαλο και στους εξεταστές. Χωρίς αυτό να οδηγεί σε κατάχρηση δύναμης, αλλά στην πεποίθηση πως έχω να μάθω κάτι από εκείνον που βρίσκεται σε υψηλότερο στάδιο γνώσης από εμένα.

8) Το TaeKwonDo είναι ένας τρόπος ζωής, όχι μόνο μία πολεμική τέχνη, αλλά σύμβολο της ίδιας της χώρας της Κορέας.

9) Η πολεμική τέχνη είναι πάνω από όλα, μία πράξη ελευθερίας. Ο άνθρωπος απελευθερώνεται όχι μόνο από εκείνους που του στερούν την ελευθερία, αλλά και από κάθε υλική έγνοια που τον γεμίζει με άγχος.

10) Ο σωστός αθλητής είναι πιστός στους ανθρώπους της ζωής του: στους φίλους, στη σχολή, στο σύντροφο, στους συναθλητές. Δεν αρκεί μόνο η ζώνη, αλλά και το ήθος το οποίο συνδράμει στην τελειοποίηση του αθλητή.

Το Tae Kwon Do είναι μία ολόκληρη φιλοσοφία, ένας τρόπος ζωής που είναι ικανό να μεταποιήσει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Η Κορέα κληροδότησε στην ανθρωπότητα μία πολεμική τέχνη που τελειοποιεί το σώμα όσο καμία άλλη.”

Άρθρο από την: Μαρία Σκαμπαρδώνη,
δημοσιογράφο και αθλήτρια του TaeKwonDo.