Kdrama Review: Chicago Typewriter (2017)

by Bokaloka 04/01/2021
Kdrama Review: Chicago Typewriter (2017)

Chicago Typewriter ένα διαφορετικό kdrama που πρόκειται να σας μείνει αξέχαστο και να σας καθηλώσει!

Το Chicago Typewriter είναι ένα kdrama έξυπνο και διαφορετικό, με μία πλοκή που συναρπάζει. Πρωταγωνιστές μας είναι ο γνωστός και διακεκριμένος συγγραφέας Han Se Ju τον οποίο υποδύεται ο Yoo Ah In, ο ghostwriter Yoo Jin Oh (Go Kyung Pyo) και η μεγαλύτερη θαυμάστρια του συγγραφεά μας, η Jeon Seol (Im Soo Jung). Μέχρι εδώ ίσως δίνεται η εντύπωση μίας κλασικής και συνηθισμένης ρομαντικής κωμωδίας, το Chicago Typewriter όμως κάθε άλλο παρά συνηθισμένο είναι.

Η πλοκή διαδραματίζεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους: τη σύγχρονη εποχή στο Σεούλ της Νότιας Κορέας και την εποχή του 1930 όταν η Nότια Kορέα βρισκόταν υπό Ιαπωνικής κατοχής. Οι πρωταγωνιστές λοιπόν κινούνται σε δύο διαφορετικές εποχές με διαφορετικά δεδομένα. Η μία εποχή επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση και συμπλήρωση της άλλης. Για να είμαι ειλικρινής και μόνο τα κουστούμια και το styling, καθώς και όλη προσπάθεια και πάλη των πρωταγωνιστών για ανεξαρτησία κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα την εποχή του 1930. Βέβαια αυτό βρίσκεται και στη κρίση του καθενός!

Η πλοκή γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μία μαγική και μυστηριώδη γραφομηχανή που ενώνει τους πρωταγωνιστές της μίας εποχής με τους πρωταγωνιστές της άλλης εποχής. Υπάρχει και ένας κακός που περιπλέκει την ιστορία. Γεμάτος φθόνο και κακία για τον Han Se Ju προσπαθεί και επιτυγχάνει να δημιουργεί εμπόδια στους πρωταγωνιστές μας. Θα ήθελα, επίσης, να αναφερθώ λίγο παραπάνω στους πρωταγωνιστές μας. Ο Han Se Ju είναι δύσπιστός και απόμακρος στην αρχή, και ειλικρινά δεν μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής, καθώς όμως προχωρούσαν τα επεισόδια και άρχιζε να ανοίγεται και να εμπιστεύεται την Jeon Seol μου γινόταν όλο και πιο συμπαθής. Ο πιο συμπαθητικός κατά τη γνώμη μου όμως, ήταν ο ghostwriter που υποδύεται ο Go Kyung Pyo. Είναι άνθρωπος όμορφος, περίπλοκος που κρύβει πολλά μυστικά. Όταν ο Se Ju αδυνατεί να γράψει, αμέσως σπεύδει να τον βοηθήσει. Η Jeon Seol, από την άλλη ως θαυμάστρια του Han Se Ju προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την αγάπη του Se Ju. Οι τρείς αυτοί άνθρωποι σχετίζονται μεταξύ τους με τρόπους πολλούς και περίπλοκους τρόπους που προκαλούν συγκίνηση, χαρά και αγάπη για τους πρωταγωνιστές μας Τέλος, πέρα από την αξιοσημείωτη πλοκή, τους ηθοποιούς, τις ιστορίες, η προσοχή που δόθηκε στη λεπτομέρεια στα τοπία, στις τοποθεσίες, σε όλα αυτά μαζί είναι ιδιαίτερα φανερή στη διάπλαση του ιδιαίτερου αυτού kdrama.

Αν αναζητάτε μία ρομαντική κωμωδία λίγο διαφορετική, με μεγάλη δόση αγάπης , έρωτα αλλά και φιλίας τότε σας συνιστώ το συγκεκριμένο kdrama ανεπιφύλακτα!



Άρθρο από Σωτηρία Βλαχάκη - Γενική επιμέλεια Bora Park