Kdrama Review: Personal Taste (2010)

by Bokaloka 23/08/2020
Kdrama Review: Personal Taste (2010)

Δείτε το review για το kdrama Personal Taste από την αρθρογράφο μας Παπαδοπούλου Ναταλία.

Η σειρά Personal Taste κυκλοφόρησε στην Κορέα το 2010 και ανήκει στη κατηγορία ρομαντική κωμωδία. Οι πρωταγωνιστές είναι η Son Ye Jin και ο Lee Min Ho. Μετά από τις τελευταίες τους επιτυχίες στο Crash landing on You και του The King Eternal Monarch, είχα την περιέργεια και τον ενθουσιασμό να τους δω μαζί ως ζευγάρι στην δική τους σειρά. Γνωρίζοντας πόσο καλοί ηθοποιοί είναι, είχα υψηλές προσδοκίες και δεν με απογοήτευσαν καθόλου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Στη σειρά η Son Ye Jin υποδύεται την Park Gae In, μια καλόκαρδη, αξιολάτρευτη αλλά και αδέξια σχεδιάστρια επίπλων. Ζει σ’ ένα παραδοσιακό Κορεάτικο σπίτι το Sanggoja, το οποίο σχεδιάστηκε από τον πατέρα της. Παράλληλα ο Lee Min Ho υποδύεται τον Jeon Ji Ho, έναν σοβαρό και εργατικό αρχιτέκτονα. Έχει βάλει στόχο να κερδίσει ένα σημαντικό πρότζεκτ το οποίο θα τον βοηθήσει να αναβαθμίσει την εταιρεία και τη θέση του. Για να το καταφέρει θα πρέπει να μαζέψει πληροφορίες για το δοκιμαστικό θέμα του έργου που είναι το Sanggojae. Έτσι προσπαθεί να νοικιάσει ένα δωμάτιο στο σπίτι της Gae In και θα τα καταφέρει καθώς εκείνη έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι είναι ομοφυλόφιλος, από προηγούμενες συναντήσεις τους, και επίσης χρειάζεται τα χρήματα γιατί έχει πολλά χρέη. Τα πράγματα όμως θα αρχίσουν να μπλέκονται όταν ο Ji Ho και η Gae In αρχίζουν να αναπτύσσουν συναισθήματα μεταξύ τους.

Θετικά:

1. Μπόλικο Χιούμορ
Αν ψάχνετε μια σειρά με μπόλικο γέλιο, σας συστήνω αυτή τη σειρά ανεπιφύλακτα. Είναι γεμάτη με έξυπνα αστεία και διαλόγους καθώς και με ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, όπως ο συνάδελφος και φίλος του Ji Ho, Sang Jun, και η κολλητή της Gae In, που όλοι θα θέλαμε, η Young sun.

2. Lee Min Ho

Δεν είμαι μεγάλη φαν του Lee Min Ho, τον είχα παρακολουθήσει προηγουμένως στο The Heirs και στο The King Eternal Monarch. Μετά όμως από αυτή τη σειρά νομίζω τον λάτρεψα! Η υποκριτική του ήταν πολλή εντυπωσιακή! Ξέχασα τελείως τους προηγούμενους ρόλους του γιατί έδειξε μια διαφορετική πλευρά του σε αυτή τη σειρά. Επίσης αν δεν ήταν εκείνος, η σειρά δεν θα άξιζε να έμπαινε στη κατηγορία με τα ρομαντικά. Ήταν τόσο γλυκός και ρομαντικός, θα έκανε τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτου φύλου, να τον ερωτευτεί (spoiler?) .

3. Park Gae In & Jeon Ji Ho

Πρέπει να είναι από τα πιο γλυκύτατα και ρομαντικά ζευγάρια στην ιστορία των kdrama. Απλώς δεν χορταίνεις να τους βλέπεις μαζί . Ειδικά από το επεισόδιο 8 που τότε αρχίζει η σειρά να αποκτά ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, η χημεία τους και το δέσιμό τους εκτοξεύονται!

4. Soundtrack
Από τα πιο ταιριαστά ost! Μερικοί από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι η Younha, 4 Minute και 2AM. Το τραγούδι που λάτρεψα και συνόδευε τις πιο συναισθηματικές σκηνές είναι το The Rain Falls Down του Kim Tae Woo.

Αρνητικά

1.Ομοφοβία

Ανάμεσα στα χιουμοριστικά σχόλια που υπάρχουν στη σειρά, όλο και κάπου κρύβονται κάποια ομοφοβικά σχόλια, άλλα πιο ελαφριά και άλλα πιο βαριά. Δυστυχώς όσο ενοχλητικά και κακόγουστα κι αν είναι, ενώ καλό θα ήταν να μην υπάρχουν, τα προσπερνάς.

2. Πλοκή

Δεν ξέρω αν ήταν τόσο η ροή ή η υπόθεση της σειράς που με έκανε να βαρεθώ τα πρώτα 7 επεισόδια. Αν δεν ήταν το έξυπνο σενάριο και η χημεία των πρωταγωνιστών δεν νομίζω να έφτανα στο 8ο επεισόδιο ή πόσο μάλλον να τελείωνα τη σειρά. Πάντως όλη η υπομονή ανταμείβεται στο τελευταίο επεισόδιο.

Συνολικά το Personal Taste ήταν μια γλυκιά και ευχάριστη σειρά. Για τους λάτρεις των ρομαντικών κομεντί με λίγο μελόδραμα, αυτή η σειρά είναι ιδανική! Διαφορετικά, ίσως για κάποιους άλλους μπορεί να φανεί κάπως βαρετή ή ότι κάτι της λείπει.

Άρθρο από Ναταλία Παπαδοπούλου