Αξέχαστα τραγούδια από kpop του 2020

by Bokaloka 02/01/2021
Αξέχαστα τραγούδια από kpop του 2020

Τραγούδια από τον κόσμο της kpop που θα μας μείνουν ανεξίτηλα από το 2020.

Ιανουάριος 2020

Δεν μπορεί να λείπει το Answer από Ateez που εξέπληξε τους fans με τα δυνατά vocals του group και το Good Guy από τους SF9 που όχι μόνο ήταν killer concept βγαλμένα από το kingsman αλλά τους χάρισε και την πρώτη τους νίκη σε music shows. Οι ANS από την άλλη με το Say My Name ως ντεμπούτο εντυπωσίασαν και πολυσυζητήθηκαν. Μετά έχουμε Zico me το Αnysong το οποίο έκαναν cover πολλά idols αλλά και fans στο tik tok και φυσικά τους Super Junior με το 2YA2YAO.









Φεβρουάριος 2020

Ξεκινάμε με GFRIEND, οι οποίες πραγματοποίησαν το comeback τους με το Crossroad για πρώτη φορά κάτω από την Big Hit Entertainment, και τις EVERGLOW που έγιναν viral με το Dun Dun. Οι iKON επίσης μας χάρισαν το υπέροχο Dive σε μία χρονιά πολύ δύσκολη για αυτούς ύστερα από την αποχώρηση του B.I. από το group. Συνεχίζουμε με PENTAGON και το Dr. Bebe, το τραγούδι που ανέδειξε πλήρως τις ικανότητες τους. Τέλος έχουμε τους BTS με το ON.









Μάρτιος 2020

Ο Sungjae από τους BTOB τον Μάρτιο έκανε το solo ντεμπούτο με το υπέροχο Come with the wind ενώ οι NCT 127 μας άφησαν άφωνους με το Kick It. Ας μην ξεχάσουμε και την συνεργασία του LAUV με τους BTS με το Who, ούτε φυσικά το δικό τους Black Swan αλλά ούτε και τους VICTON με το υπέροχο Howling. Το iconic Wannabe από τις ITZY έγραψε ιστορία και κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, αλλά και το Scream από DREAMCATCHER ήταν κάτι που δε θα ξεχάσουμε. Η συνεργασία της Hwasa με την Dua Lipa για το Physical ήταν κάτι που μας ενθουσίασε υπερβολικά. Κλείνουμε με WINNER και Hold, ένα τραγούδι που αγαπήσαμε ιδιαίτερα.



















Απρίλιος 2020

Όπως τελειώσαμε έτσι ξεκινάμε, με τους WINNER που κυκλοφόρησαν το Remember με ομότιτλο άλμπουμ που αποτέλεσε το τελευταίο προσωρινά άλμπουμ από το group καθώς τα δυο μέλη Jinu και Hoony ξεκίνησαν την στρατιωτική τους θητεία. Ας μην ξεχνάμε και τους ONEWE τα “αδερφάκια” των ONEUS που κυκλοφόρησαν το Q με την Hwasa και φυσικά τον Changmin με το Chocolate που προκάλεσε πανικό. Οι (G)I-DLE με το ανατρεπτικό Oh my god φυσικά και έχουν χαραχτεί στην μνήμη μας ως μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2020, όπως και οι Apink με το Duhmdurum. Το ντεμπούτο των Cravity με το Break all the rules ήταν ένα από τα ντεμπούτα που πολυσυζητήθηκαν και όχι άδικα. Εννοείται το Not by the moon από GOT7 είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια για το 2020, όπως και το Spit it out από Solar. Iconic είναι και το Stay Tonight aόπ Chungha αλλά και το Nonstop από ΟH MY GIRL που έπαιζε σε όλο το tik tok. Κλείνουμε με το Lalalilala από APRIL και τους IMFACT και το Lie, που δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το άρθρο.























Μάιος 2020

Η IU με τον Suga μας χάρισαν το Eight που αγαπήθηκε πολύ όπως και το Nineteen το ντεμπούτο της Natty, που ήταν στο Sixteen το show από το οποίο δημιουργήθηκαν οι αγαπημένες μας TWICE. Οι NU'EST κυκλοφόρησαν το I'm in trouble έβαλαν σε μπελάδες την λίστα με τους biases μας αλλά και οι DAY6 κυκλοφόρησαν το Zombie, ένα τραγούδι με το οποίο ταυτιστήκαμε όλοι μας σε αυτή την δύσκολη χρονιά. Το Can't you see me από TXT δεν έμεινε μόνο ανεξίτηλο ως τραγούδι αλλά και από την εντυπωσιακή χορογραφία του. Κλείνουμε με την υπέροχη Sujeong και το debut single της Tiger Eyes.











Ιούνιος 2020

Ξεκινάμε με τον Jun. από τους 2PM που πραγματοποίησε το πρώτο σόλο comeback του μετά τον στρατό χαρίζοντας μας το This is not a song, 1929 το οποίο αποτελεί ένα έργο τέχνης από μόνο του που μόνο ο Jun. K θα μπορούσε να τραγουδήσει με την υπέροχη αυτή φωνή του. Συνεχίζουμε με More & More από TWICE και το Wayo από Bang Yedam, το τραγούδι που έγραψε ο Yoon από τους WINNER ως pre release single, πριν από το επίσημο ντεμπούτο των TREASURE. Οι IZ*ONE κυκλοφόρησαν το iconic Secret story of the swan ενώ οι Stray Kids άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού με το God's Menu. Οι SEVENTEEN κυκλοφόρησαν το Left & Right άλλο ένα τραγούδι που έπιαξε πολύ στο tik tok όπως και το How you like that από BLACKPINK που κατέρριψε κάθε ρεκόρ. Και κλείνουμε με τις αγαπημένες Hwasa και Sunmi και τα Maria και pporappippam αντίστοιχα.



















Ιούλιος 2020

Η εντυπωσιακή Chungha τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το Play και μας έβαλε εντελώς μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι GFRIEND με το Apple μας πήγαν σε έναν άλλον κόσμο. Η Somi επέστρεψε με το What you waiting for και φυσικά έλαβε το feedback που της άξιζε, όπως και η Lee Hi κάτω από την AOMG επέστρεψε με το HOLO και μας άφησε όλους άφωνους. H queen of the summer Soyou κυκλοφόρησε το Gotta go και μας έκανε να παρτάρουμε όπως και η Jessi με το Nunu Nana που έσπασε όλα τα charts. Παράλληλα οι SF9 έκαναν και αυτοί το comeback τους με το Summer Breeze και η Irene με την Seulgi κυκλοφόρησαν το απίθανο Monster.

















Αύγουστος 2020

Οι TREASURE πραγματοποίησαν το πολυπόθητο ντεμπούτο τους με το BOY και χαρακτηρίστηκαν ένα από καλύτερα groups της τέταρτης γενιάς της kpop ενώ ο JYP με την Sunmi κυκλοφόρησαν το When we disco. Ο Wonho το πρώην μέλος των Monsta X κυκλοφόρησε το Losing You, οι ITZY το Not Shy και οι BTS το Dynamite. Κλείνουμε με KARD και Gunshot, BLACKPINK με Selena Gomez και Ice Cream και το unit των DAY6 Even of Day με το Where the see sleeps.

















Σεπτέμβριος 2020

Οι Super M επέστρεψαν με το Tiger Inside, οι CLC με το Helicopter, ο Jackson από GOT7 με το Pretty please, ο Taemin από Shinee με το Criminal και οι The Boyz με το Stealer. Ο Wonho πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το Open Mind ενώ οι TREASURE επέστρεψαν με το I love you.















Οκτώβριος 2020

Οι Everglow επέστρεψαν με το Ladida, οι BLACKPINK με το Lovesick girls, η CL με το Hwa ενώ η Lee Suhyun από τους AKMU με το Alien. Οι BTS κυκλοφόρησαν το Savage Love remix ενώ οι TWICE και ο Mino από του WINNER επέστρεψαν με το I can't stop me και το Run away αντίστοιχα. Οι P1Harmony πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με το Siren και τους εξέπληξαν όλους με τον συγχρονισμό τους, ενώ οι NCT U χαράκτηκαν στην μνήμη μας με το Make a wish.



















Νοέμβριος 2020

Από κορυφαία comebacks είχαμε Monsta X με Love Killa, GFRIEND με Mago, BTS με Life goes on και GOT7 με Last Piece ενώ special releases είχαμε την Chungha με το Dream of you και τους TREASURE με το Mmm αλλά και τον Kai (EXO) με το Mmmh. Παράλληλα, η aespa πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με το Black Mamba.

















Δεκέμβριος 2020

Ο Jun. K από τους 2PM επέστρεψε με το solo album 20mins και το τραγούδι 30 minutes might be too long το οποίο γρήγορα αγαπήθηκε, ενώ η BoA επέστρεψε με το Better. Οι NCT κυκλοφόρησαν το Resonance ενώ special releases είχαμε το Cry for me από TWICE, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα μετά τα MAMA 2020, και την συνεργασία του Rain με τον JYP με το Switch to me.











Special Mention:

Το My House από τους 2PM ήταν το τραγούδι που συζητήθηκε πιο πολύ απ' όλα και μάλιστα έγιναν άπειρα covers με αυτό, δίνοντας τον τίτλο στους 2PM ”reversed idols‘ λόγω του ότι το τραγούδι τους τρένταρε ύστερα από 5 χρόνια που έχει ήδη κυκλοφορήσει. Να θυμίσουμε ότι ο δεύτερος τίτλος που λαμβάνουν ως trendsetters στον κόσμο της kpop με πρώτο τον τίτλο που ήδη κατέχουν ως Beastly Idols. Δεν γινόταν να λείπει από την λίστα με τα πιο hot τραγούδια για το 2020!



Τσεκάρετε και την Playlist στο κανάλι του Allkpop Greece στο Youtube κάνοντας ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Allkpop Greece - Best kpop songs of 2020 - YOUTUBE Playlist