‘Οταν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε βάλτο

by Bokaloka 26/05/2019
‘Οταν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε βάλτο

Με αφορμή τα δυστυχή γεγονότα της kpop αποφασίσαμε να θίξουμε ένα ευαίσθητο θέμα που έχει να κάνει με την αγάπη για τον εαυτό μας και το βάρος των πράξεων μας.

Με αφορμή συγκεκριμένα τραγούδια θα δώσουμε κάποια μηνύματα εμπνευσμένα από kpop τραγούδια για όταν νιώθουμε ότι η ζωή μας έχει βαλτώσει, ότι είναι στάσιμη ή ότι εμείς δεν είμαστε αρκετοί. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη playlist και τα δικά μας μηνύματα να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

1. RM - Reflection

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κάποιος πρέπει να καταφέρει στη ζωή του και ένα από τα δυσκολότερα επίσης. Εύκολα λέγεται δύσκολα γίνεται στην πράξη. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το τραγούδι είναι γιατί τη στιγμή που κάθεσαι απέναντι από τον “καθρέφτη” δίνεις μία μάχη με τον εαυτό σου. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία που κανένας δεν μπορεί να κρίνει καθώς δε μπορεί να βιώσει τις ίδιες καταστάσεις, όμως αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σέβεται τους άλλους. Τα λόγια κόβουν περισσότερο απ' ότι το πιο κοφτερό μαχαίρι του κόσμου.



2. Lee Hi – Breathe

Δε πειράζει να κάνουμε μία παύση στη ζωή μας, άμα είναι να βρούμε στο τέλος τον εαυτό μας. Δε πειράζει ακόμα να δίνουμε το χέρι μας σε κάποιον που το έχει ανάγκη είτε αυτός είναι ο φίλος μας, η φίλη μας, η σχέση μας, οι γονείς μας κάποιος άσχετος ή οποιοσδήποτε, γιατί μπορεί τη στιγμή εκείνη που εσύ να του το κρατήσεις εκείνος ή εκείνη να μη δώσει τέλος σε όλα. Ας πάρουμε λοιπόν μια βαθιά ανάσα στις δύσκολες στιγμές, ας κλάψουμε με την καρδιά μας και ο πόνος θα περάσει σιγά σιγά.



3. JJ Project – Icarus

Οι στίχοι αυτού του τραγουδιού μας έδωσαν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Οι πικρές κουβέντες των ανθρώπων, οι αποτυχίες μας, τα σκληρά λόγια που λέμε οι ίδιοι στον εαυτό μας μπορούν να μας ρίχνουν κάτω όμως εμείς πρέπει να βρούμε ή να φτιάξουμε ξανά τα φτερά μας και να σηκωθούμε ψηλά στον ουρανό κυνηγώντας το όνειρό μας ή για να βρούμε τον δικό μας δρόμο.



4. Jinyoung – My youth

Μπορεί μεγαλώνοντας να χάσουμε τον εαυτό μας. Χαμογελάμε λιγότερο ή όχι τόσο ειλικρινά και εύκολα, όμως ο εαυτός μας όπως και αν είναι αυτός, σε κάθε μας βήμα είναι ο δικός μας ήρωας που έχει τη δική του ιστορία, κάνει τα δικά του λάθη και βρίσκει το δικό του δρόμο και θέση μέσα στο χαώδη κόσμο.



5. Stray Kids – Mirror

Πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να γίνουμε αυτό που θέλουμε, η αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη μας δεν είναι αυτό που επιθυμούμε. Πολλές φορές δε ξέρουμε καν ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο σκοπός μας, η θέση μας, το όνειρό μας, το παρόν μας και το μέλλον μας. Πολλές φορές νιώθουμε μπλεγμένοι και χαμένοι στους ιστούς από τις δικές μας σκέψεις. Τότε λοιπόν μήπως αντί να ψάξουμε να δούμε τι φταίει και τι να αλλάξουμε, να αλλάξουμε αντίθετα τον “καθρέφτη” μας και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας;



6. B.A.P. - Wake me up

Για να μπορέσεις να βγεις από το σκοτάδι σου πρέπει να βρεις το θάρρος και να αντικρίσεις την πραγματικότητα σου κατάματα, ακόμα και να την πολεμήσεις αν χρειαστείς. Να ξυπνήσεις τον χαμένο σου εαυτό ή τον καινούριο σου εαυτό και να κάνεις την επανάσταση σου στο δικό σου σκοτάδι.



7. Stray Kids – Voices

Πολλές φορές ο πιο αυστηρός κριτής μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τις εσωτερικές μας φωνές που μας εμποδίζουν να κάνουμε κάτι πρέπει να τις κάνουμε να σωπάσουν εμείς οι ίδιοι και να πιστέψουμε στον εαυτό μας αλλά και στο ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Αν αυτά που μας πληγώνουν είναι οι πράξεις ή τα λόγια άλλων το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε τα αυτιά μας σαν μικρό παιδί και να μην ακούμε αλλά να φωνάζουμε και εμείς ταυτόχρονα.



8. BTS – Tomorrow

Όλα στη ζωή σου μπορεί να έχουν παγώσει ή ακόμα να φαίνεται ότι επαναλαμβάνονται. Μα αυτή να θυμάσαι είναι η πρώτη στάση από το μακρύ ταξίδι σου που μπορείς να φτιάξεις εσύ ο ίδιος κομμάτι κομμάτι κατασκευάζοντας κάποια στιγμή το δικό σου παζλ. Οπότε, μην τα παρατάς καθώς το σήμερα γίνεται χτες και το αύριο σήμερα.



9. AKMU – Melted

Όταν το σκοτάδι γεμίζει την καρδιά σου να θυμάσαι ότι ένα αστέρι για να λάμψει χρειάζεται το σκοτάδι. Όταν αυτό το αστέρι καταφέρει και γίνει ήλιος θα έχει φτιάξει τη δική του μέρα πλέον και όλα θα έχουν πάρει τη σειρά τους.



10. Big Bang – Loser

Δε χρειάζεται να προσποιείσαι ότι είσαι κάτι που δεν αισθάνεσαι μία δεδομένη στιγμή. Ούτε δυνατός, ούτε ανίκητος, ούτε καλά, ούτε άνετος ούτε τίποτα. Αν περπατάς και κοιτάς το πάτωμα να θυμάσαι ότι κανένας δεν σου απαγόρεψε να κοιτάς τον ουρανό και τα αστέρια ή να τα φαντάζεσαι. Μην βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου και συνέχισε να περπατάς. Στο κάτω κάτω δεν γεννηθήκαμε όλοι για να ταιριάζουμε στον κόσμο που ζούμε και με τους ανθρώπους που ζούμε αλλά για να διαφέρουμε ό,τι και αν σημαίνει αυτό.



11. The Rose – She's in the rain

Πολλές φορές αντί να κυνηγάμε τα όνειρα μας, μας κυνηγάνε εκείνα. Πολλές φορές μπορεί να φωνάζουμε και κανένας να μην είναι εκεί να μας ακούσει. Μπορεί ακόμα να μισούμε τον εαυτό μας και να θέλουμε να δώσουμε ένα τέλος σε όλα. Μπορεί ακόμα να νιώθουμε σαν ζωντανοί νεκροί. Να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει ομορφιά μέσα σου και ότι κάποιος θα υπάρχει να σαγαπάει και αν δεν υπάρχει κανείς είσαι εσύ εκεί για να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Το να του κάνεις κακό, ή να τον πληγώνεις σωματικά, συναισθηματικά, λεκτικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δεν είναι λύση.



12. DAY6 – I need somebody

Πολλές φορές η μοναξιά μας είναι τόσο μεγάλη που δεν αντέχουμε άλλο και πραγματικά θα ευχόμασταν να είναι κάποιος άλλος μαζί μας. Ένα “Γιατί” τριγυρνάει στο μυαλό μας συνέχεια. Για να μπορέσεις να βγεις από αυτό το βάλτο σκέψεων βρες κάτι να κάνεις, μια δραστηριότητα, οτιδήποτε και ίσως να μπορέσεις να βρεις ένα πάθος που θα είναι μεγαλύτερο και πιο ισχυρό από τη μοναξιά σου.



13. 2ΝΕ1 – Ugly

Αν νιώθεις έτσι, έστω και αν δεν ισχύει, πήγαινε σε μία άδεια παραλία και φώναξέ το, να το βγάλεις από μέσα σου. Όλα αυτά αρχίζουν από τι πιστεύεις εσύ για τον εαυτό σου. Δες την ομορφιά που καμιά φορά είναι πίσω από αυτό που μπορεί να δείξει ο καθρέφτης μας.



14. GD – Crooked

Πολλές φορές θέλουμε να ξεσπάσουμε, να μείνουμε μόνοι μας, να βγάλουμε από μέσα μας κάθε μας συναίσθημα για να επουλώσουμε τις πληγές μας ότι και αν σημαίνει αυτό. Πολλές φορές, μπορεί να θέλουμε να τρέξουμε σαν τρελοί στους δρόμους, ή να βάλουμε την μουσική στο φουλ στα ακουστικά μας και να μη μας ενοχλήσει κανένας. Δε πειράζει να είμαστε και λίγο ράκος, αρκεί αυτή η στιγμή να μη διαρκέσει παραπάνω από αυτό που κάνει καλό στον εαυτό μας.



Να θυμάστε ότι:

Το δέρμα σου, δεν είναι χαρτί για να το κόβεις.
Το πρόσωπο σου δεν χρειάζεται μάσκα, μην το κρύβεις.
Το σώμα σου δεν είναι βιβλίο, μη το κρίνεις.
Η ζωή σου δεν είναι ταινία, μην την τελειώσεις.
Είσαι όμορφος, όμορφη όπως και αν είσαι.